Usein kysytyt kysymykset

Näitä asioita kysytään meiltä aika usein liittyen maakostealla betonilla tehtäviin betonivaluihin. Mikäli et löydä vastausta kysymykseesi, ota rohkeasti yhteyttä.

Ei ole. Betoniasema toimii jopa -25 asteen pakkasessa.

Huomioitavaa on, että betonivalu ei saa jäätyä eli lämpötila olisi pidettävä reilusti plussan puolella.

Ikkunanpaikat voi peittää väliaikaisesti esimerkiksi muovilla. Lisäksi sisäpuoli tulisi pitää reilusti plussan puolella jo hyvissä ajoin ennen valua, jolloin lämmin massa ei aiheuta sumua valua tehdessä.

Massamme sopivat hyvin monenlaisiin kohteisiin – uudisrakennuksiin, saneerauksiin, kylpyhuoneremontteihin, jne. BekaFloor on erinomainen tuote käytettäväksi myös autotalleissa. BekaFloor-massat on tarkoitettu pintabetonilattioihin.

Massojen välillä eroa on kuivumisajassa. Normaaliolosuhteissa 100 mm paksu Fast-massa kuivuu n. 5-12 vuorokautta ja Normal-massa 3-5 viikkoa.

Useimmiten tuoreen valun päällä pääsee kävelemään seuraavana päivänä.

Suositeltavaa on antaa lujuuden kehittyä lattiassa viikon verran.

Yleisin tapa on porareikämenetelmä. Markkinoille on tullut myös erilaisia antureita, jotka asennetaan betonivalun yhteydessä valun sisään ja niistä mitataan betonin suhteellinen kosteus (Rh%).

Toki pyrimme niin suoraan lopputulokseen kuin vain mahdollista. Käytämme toleranssina suoruusluokka A:ta, mikä sallii +-3 mm heiton kahden metrin matkalla.

BekaFloor-massa soveltuu mainiosti maanvaraisiin lattioihin kuin myös kiinnitettäviin pintalattioihin ja kelluviin laattoihin.

Kyllä saa ja massamme koostumuksen ansiosta kaadot useimmiten onnistuvatkin poikkeuksellisen hyvin.

Kyllä voi. Mikäli autotalliin tulee pilarinostureita, niiden kannattimien paikat olisi hyvä valaa märkäbetonilla.

Emme tarvitse.

Jos on tehty ohut kuituvalu, suosittelemme peittämään lattian muovilla noin viikoksi liian nopean kuivumisen estämiseksi. Myös kosteuden poistoa/tuuletusta kannattaa lisätä.

Ei tuota. Kaikki asentajamme ovat alansa ammattilaisia ja oikeilla suunnitelmilla kylpyhuoneeseesi saadaan toimivat kaadot.

Suositeltava maakostean betonin valuvahvuus olisi vähintään 40 mm.

Useimmiten raudoituksen voi jättää pois, jos lisäämme rakenteellisen muovikuidun valun joukkoon. Rakennesuunnittelija lopulta päättää, onko se mahdollista kohteessasi.

Kyllä voit, kunhan valuvahvuus on minimissään 40 mm. Painohan massoilla on melkein sama (tiheys 2150-2250 kg/m3).

BekaFloor-massa ei nosta liimaa pintaan eli jälkihiontaa ei tarvitse tehdä.

Ota yhteyttä

Kiinteä neliöhinnoittelu sekä pieni hukkamassan määrä tekevät betonirakentamisesta kustannustehokasta. Otamme huomioon asiakkaiden toiveet ja tarpeet kaikissa työvaiheissa. Ota meihin yhteyttä, jutellaan lisää ja räätälöidään teille sopiva tarjous.