Bekafloor lattia

BekaFloor Light

Innovatiivinen Leca-sorabetoni

BekaFloor Light on innovatiivinen tuote, jossa on otettu huomioon ekologisuus, helppo toimitusmuoto sekä monet käyttökohteet. BekaFloor Light on pumpattava Leca®-sorabetoni, joka valmistetaan sementistä, leca-sorasta ja vedestä työmaalle tuotavalla mobiilisekoitusyksiköllä. Pumpattavan BekaFloor Light -betonin käyttökohteet voivat sijaita jopa 100 metrin päässä tai 60 metrin korkeudessa. Tuotteen rakenne ei erotu eli vesi-sementtivelli ei valu alas. Linjastoja käyttäen päästään talojen katoille ja kellari- ja sisätiloihin, joihin muulla kalustolla ei pääse.

Leca-sorabetoni säästää ympäristöä

Leca-sorabetoni on kustannustehokas ja ympäristöystävällinen materiaali. BekaFloor Lightilla hukkamassaa ei käytännössä ole. Yhden sekoituskerran määrä on 100-150 litraa, joten vältyt ylimääräisiltä kustannuksilta. Näin säästämme myös ympäristön kuormitusta. Pienen hukan ansiosta et maksa turhasta. Kun tarvitaan eri muotoisia ja kokoisia täyttöjä tai lämmöneristettä, BekaFloor Light on tähän sopiva tuote. Jokaisesta sekoituserästä saadaan myös punnitusdokumentti, joka varmistaa tuotteen tasalaatuisuuden ja tarkan toimitusmäärän.

Leca-sorabetonin käyttökohteet

BekaFloor Light leca-sorabetonin käyttökohteet ovat erittäin moninaiset. Se on tuulettuva, kevyt ja sillä on hyvä lämmöneristävyys. Tässä muutama esimerkki:

  • Pihakansien, käännettyjen kattorakenteiden ja vesikattojen kallistusvalut.
  • Paksujen ja korkeiden vastakaatojen valut (esim. jätevesipumppaamot).
  • Kololaattojen ja rakenteellisten korkoerojen täyttövalut.
  • Maa- ja tierakenteissa valetut kevennyslaatat.
  • Kerrostalojen saneerauskohteissa kevennys/täyttövalut.
  • Laiturirakenteiden kevennetyt täyttövalut.
  • Skeittiparkkien pinnan ja esteiden muotoilut.
  • Uima-altaiden reunavalut.

Bekasonin leca-sorabetonilla voidaan tehdä erittäin paksuja täyttöjä sekä pinnan muotoja yhdellä valukerralla. Erilaisten muotojen tekeminen onnistuu myös vaivattomasti. Massa on kuivana painumatonta. Riippuen lopullisesta rakenteesta BekaFloor Lightin pinnan päälle voidaan valaa BekaFloor Normal -massalla ohut kuituvalu, tai valaa ohut betonislurri vedeneristyskermien tarttuvuuden parantamiseksi. Vaihtoehtoisesti päälle voidaan valaa paksumpi pistekuormia ja kulutusta kestävä betonilaatta tai leca-sorabetonin päälle voidaan laittaa murske-/sepelikerros riippuen mitä ollaan tekemässä.

BekaFloor Light on huomattavasti normaalia betonia kevyempi. Tuotteen paino on keskimäärin n. 400 kg /m3 riippuen massan koostumuksesta ja tiivistysasteesta. Leca-sorabetonimme on myös lämpöä eristävä materiaali. 30 cm leca-sorabetonia vastaa 10 cm routaeristettä. Lisäksi leca-sorabetoni on painumatonta. Bekafloor Light toimii hyvin olosuhteissa missä kapillaarisen veden nousu on riski. Kapillaarisen veden nousu jää matalammaksi kuin vastaavissa käsittelemättömissä kevennysmateriaaleissa. Bekafloor Lightilla riittää 250 mm:n paksu kerros katkaisemaan kapillaarisen veden nousun.

BekaFloor Light -lecasorabetoni on osa Bekasonin BekaFloor-tuoteperhettä, johon kuuluu myös maakostea betoni.

BekaFloor Light leca-sorabetonia käytettiin myös Vuosaaren lukion rakentamisessa. Lue lisää täältä.

Kysy lisää tai pyydä tarjous

Ota yhteyttä

Kiinteä neliöhinnoittelu sekä pieni hukkamassan määrä tekevät betonirakentamisesta kustannustehokasta. Otamme huomioon asiakkaiden toiveet ja tarpeet kaikissa työvaiheissa. Ota meihin yhteyttä, jutellaan lisää ja räätälöidään teille sopiva tarjous.